KENNEL RAOLEX 
BEAGLE - PBGV - DACHS - DUNKER - FINSK SPETS - MOPS - NORSK BUHUND
FOR UTSTILLINGER - JAKT - JAKTPRØVER - ETTERSØK - VILTSPOR  - TUR - FAMILIE
   Kennel Raolex      Finsk spets valper nå!
Etter vår Raolex Rita NO41366/16 og Flex SE37771/2018!
Fem tispevalper og en hannvalp født 23. mai, leveringsklare fra 25. juli.

Alle valper er nå tildelte, og flytter til sine nye hjem.
Vi beholder ei tispe selv.
  
Valpene har i dag, 17. juli, fått veterinærattester uten anmerkninger, vaksiner, ormekur, ID-chip og EU-pass fra vår huslege Dr. Med. Vet. Sigerstad.
 
Gå inn på databasene til Norsk-, Svensk-, og Finsk Kennel Klub for å se på opplysninger omkring avstamning, utstillings- og jaktprøveresultater, helseundersøkelser mv. 
 
Mamma Raolex Rita på Nkk Dogweb
Ritas finske stamme etter valpenes mormor på FKK Koiranet
Ritas finske stamme etter valpenes oldemor på FKK Koiranet
Flex på SKK Hunddata
Flex sin finske stamme på FKK Koiranet
 

29.06.2020
 
 

 
 

20. juni, fire uker.
 
 

14. juni
 
 
To uker gamle
 
 

Raolex Rita
 
 

Flex
 
Det ligger mye finsk blod i linjene bak begge foreldre, og flere av de finske hundene brukes bare på elg. Raolex Rita benyttes også bare som løshund på elg, og det er felt flere for henne. Flex skytes det både elg og storfugl for. Valpene selges fortrinnsvis til elgjegere og kombijegere.
 
I Finland får finsk spets starte på jaktprøver på elg, og er ikke en ren fuglhund slik som raseklubbene ønsker i Sverige og Norge. Finnspetsen er derimot en fortreffelig elghund, med bedre førerkontakt og mindre påheng enn det som ofte oppleves med gråhund og jemthund. Finnspetsen har du alltid med deg hjem når jaktdagen er over. Allikevel er den en meget energisk hund med et raskt og godt søk, og med spesielt god evne til å få elgen til å stå i opptaket. Det er også vanlig at finnspetser som skjeller elg også skjeller bjørn.