KENNEL RAOLEX 
BEAGLE - PBGV - DACHS - DUNKER - FINSK SPETS - MOPS - NORSK BUHUND
FOR UTSTILLINGER - JAKT - JAKTPRØVER - ETTERSØK - VILTSPOR  - TUR - FAMILIE
   Kennel Raolex      Foring
 Du er hva du spiser!
 
 
 
I flere år har vi foret med Labb hundefor, noe som i utgangspunktet virket fornuftig. Felleskjøpet har lang erfaring i å produsere dyrefor, og det bør være miljømessige gevinster i å kjøpe Norsk hundefor. Teori og praksis stemmer imidlertid ikke alltid. Etter lengre vurdering, og etter å ha bitt i oss mye, kom vi våren 2017 frem til at nå er det stopp!
 
Vår Felleskjøpbutikk i Mosjøen, med daglig leder Elin Eiterstraum, har i lengre tid skuffet med skitten og skadd emballasje. Det er lite innbydende å handle i en butikk der du må være utrustet med kjeledress og hansker for å unngå å bli nedsmusset. Videre har butikken alltid tapede, skadde forsekker liggende for salg i butikkutstillingen, noe som flere ganger har resultert i at foret vi kjøpte var muggent!
 
Vi hadde oppdretteravtale med Labb Felleskjøpet, og vår innrømmede rabatt kom på grunnlag at vi var forpliktet å gi våre valpekjøprer valpepakker og anbefale dem å kjøpe Labb hundefor. Felleskjøpet Mosjøen ville imidlertid ikke gi oss valpepakker, vi fikk beskjed om at det var slutt på Labb valpepakker med startfor, og at vi selv måtte dele opp en 6 kilos sekk og fordele den på valpekullet. Vi meddelte at dette ikke var akseptabelt, og ble henvist med himlende øyne til å klage til øverste sjef i Felleskjøpet hvis vi var misfornøyde! Vi tok selvsagt Eiterstraum på ordet og tok problemene opp skriftlig med ledelsen i Felleskjøpet Norge, som ikke engang gadd svare eller bekrefte at henvendelsen var mottatt!
 
Andre leverandører av hundefor gir en helt annen og upåklagelig service: Det selges selvfølgelig aldri skadde og tapede forsekker. Oppdrettere med avtale får selvsagt valpepakker med startfor til de nye valpekjøperne. Og varene er alltid rene! Felleskjøpet, derimot, virker inngrodd i sin monopolsituasjon i forhold til bønder, noe de slettes ikke har overfor hundeeiere!
 
Du ER hva du spiser...
 
Vi har flere raser i vår kennel og i vårt oppdrett: Store og små, langhårede og korthårede, jakthunder og familiehunder. Vi har lenge hatt inntrykket av at Labb hundefor ikke lever opp til kravene til et godt hundefor: Pelsrasene klarer ikke sette opp god nok pels, og de korthårede røyter hele året. Videre virker det som om næringsopptaket er for dårlig ved at jakthundrasene krever veldig høyt forinntak, og mengden avføring er uforholdsmessig stor og ofte bløt. Spesielt valpeforet gir diareaktig avføring, noe som må være svært uheldig, om ikke farlig, for små valper. Det er mulig Felleskjøpet produserer grisefor som duger, men etter vår erfaring har de bommet helt i forhold til hundefor!
 
På bakgrunn av vår erfaring er vi derfor nødt til å fraråde våre valpekjøpere og hundekontakter å bruke Labb hundefor til sine hunder og å handle hos Felleskjøpet!
 
Kennel Raolex forer nå med Eukanuba, og føler at det er det beste valget! Eukanuba leverer oss sitt kvalitetsfor hjem på døra, og gjennom vår oppdretteravtale med Eukanuba anbefaler vi alle våre valpekjøpere og hundekontakter å bruke Eukanuba hundefor til sine hunder. Og selvfølgelig får valpekjøperne valpepakke med startfor og rabattkuponger fra Eukanuba!

Les mer om Felleskjøpets siste stunts her!